maandag 22 februari 2016

Dagje uit #1: Efteling



Wat een heerlijke dag hebben we gisteren gehad!
Voor Kerst kregen we van mijn ouders 4 kaartjes voor de Efteling kado (jongste Piraat mag nog gratis mee). De kaartjes waren geldig tot 31 maart, dus tussen al het carnavalgeweld door hebben we met mijn schoonouders afgesproken om 21 februari te gaan. Zij hebben een abonnement en wilden wel graag met ons mee.

De weersvoorspellingen waren niet geweldig, maar we waagden het er toch op. Bepakt met regenjassen, broodjes, snoepjes en droge kleren kwamen we om 9.45 aan bij opa en oma U. We zouden met 1 auto gaan, want opa en oma hebben een auto die groot genoeg is. Om 11 uur kwamen we op de parkeerplaats aan. Daar was het nog erg rustig en dat zou ook de hele dag zo blijven. Het miezerde een beetje, maar niet echt noemenswaardig.



Eerste stop is traditioneel voor ons Droomvlucht, waar we ons weer heerlijk hebben laten meeslepen in de wereld van elfjes en trollen. Daarna lekker een kop koffie met een punt appeltaart en op naar de volgende stop. Ondertussen was het helemaal droog geworden.

Dansen op de muziek van de draaimolen
Dat werd de draaimolen, want Prinses is helemaal weg van die dingen. Ondertussen hebben we even een foto gemaakt van jongste Piraat met zijn naamgenoot. Die kunnen we dan naast die van vorig jaar zetten, dat willen we nu elk jaar gaan doen.


Na de draaimolens was Carnaval Festival aan de beurt. Weer heerlijk gelachen om Jokie en zijn vriendjes en na de wereldreis kwamen we gelukkig weer heelhuids aan op Kaatsheuvelse bodem.

Oudste Piraat vroeg of ik eens meewilde in Vogelrok. Dit was voor mij erg lang geleden, en het is niet een van mijn favoriete achtbanen. Maar als je zoon vraagt om iets samen met zijn mama te doen, dan doe je dat natuurlijk. Ondertussen is Prinses met opa en oma naar Monsieur Canibale gegaan.


Na een duizelingwekkende rit liepen we verder richting Ruigrijk. Onderweg kwamen we de Traptreintjes tegen, die natuurlijk niet voorbijgelopen konden worden. Oudste Piraat en Prinses trapten zich helemaal rot, maar het lukt helemaal zelf om het spoor rond te komen.


In Ruigrijk zetten we meteen koers richting Joris en de Draak. Bij de attractie werd Prinses nog even voor de zekerheid opgemeten, maar het mocht toch echt! De allereerste achtbaan voor ons meisje is een feit! Ze vond het erg spannend en gelukkig was er nauwelijks een wachtrij. Wat een geweldige ervaring was dat om met mijn meisje voor het eerst te gaan. Je ervaart het dan toch even allemaal anders.


Weer buiten werd het tijd voor een broodje. Als echte zuinige Hollanders nemen we natuurlijk zelf de broodjes en beleg mee. Standaard zijn dit altijd knakworstjes en een paar gekookte eieren.

 

En nu is het Sprookjesbos aan de beurt. Elk sprookje kreeg een tijdje onze aandacht en weer zagen we nieuwe details die ons eerder nooit waren opgevallen. Helaas was het nieuwe sprookje nog niet af, maar van de zomer gaan we zeker kijken bij het huisje van Pinokkio! Ik vind het helemaal geweldig hoe mijn kinderen het sprookjesbos beleven. Oudste Piraat is een echte dromer en kan tijdenlang bij een sprookje blijven staan om te luisteren. Prinses is een druk, actief meisje die van paddestoel naar paddestoel holt en o ja, er staan ook nog sprookjes. Jongste Piraat kijkt overal mee en geniet vooral van de verhaaltjes van Sprookjesboom. Natuurlijk mochten ze ook nog een muntje van Ezeltje Strekje halen.
Niet helemaal scherp, maar dit wordt het sprookje van Pinokkio

En toen was het tijd voor koffie! Na de koffie liepen we terug naar Ruigrijk. Oudste Piraat en Prinses wilden graag in Polka Marina en D'oude Tuffers en papa en mama wilden toch nog even een kijkje nemen bij Baron 1898. Gelukkig bleek dat daar de wachtrij maar 5 minuten was (zoals bijna overal de hele dag het geval was, zo rustig was het dus!) en zijn we even afgedaald in de mijn. Wat een geweldige ride is dat toch, zo mooi gemaakt en gethematiseerd!

Tijd voor het avondeten! 's Morgens hadden we al gereserveerd bij Polle's Keuken, zodat we nu zeker waren van een plekje. We werden keurig netjes naar onze tafel begeleid en daar lagen al een aantal menu's klaar om te kiezen. Pardijn kwam nog even gezellig bij ons aan tafel zitten en we konden al snel onze keuze doorgeven. Voor de kinderen een Versierpannekoek, J. een pannekoek met spek en ui en ik had mijn favoriet ham/kaas/champignons. Na de pannekoek mochten de kinderen van opa en oma nog een ijsje uitzoeken en ik heb hem samen met Jongste Piraat gedeeld.
Versierpannekoek voor de kinderen
Pannekoek met ham/kaas/champignons


Toen we klaar waren met eten, was het al weer tijd om richting de auto te gaan. Maar niet voordat we nog even naar Aquanura hebben gekeken. Daar hebben we vooral veel gelachen om de mensen die aan de verkeerde kant van de vijver stonden. Omdat het best hard waaide, werden die mensen behoorlijk nat!

Nog even snel in het winkeltje neuzen en daar zijn we ook niet met lege handen uitgekomen. Een nieuwe cd met liedjes van de Sprookjesboom voor de kinderen en voor J. en mij een nieuwe mok.



Terug in de auto en weer snel naar huis. Daar konden we 3 zeer vermoeide, maar gelukkige kinderen in bed leggen en hebben wij genoten van een heerlijk rustige avond op de bank.

Nogmaals bedankt voor de opa's en oma's die het mogelijk hebben gemaakt om deze geweldige dag te beleven. Efteling blijft voor ons toch een van de favoriete parken, ook al gaan we er gemiddeld 2 keer per jaar naartoe. Het blijft voor ons de Wereld vol Wonderen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten